Toverdruppels

Toverdruppels

Merk:Uitgeverij Pica
Model:TD
Beschikbaarheid:Op voorraad
  • 12,95€

  • Excl. BTW:12,22€

TOVERDRUPPELS

EEN VERTEDEREND VERHAAL

Snuiter is verdrietig, want zijn vriend Grote Boom is ziek. Als hij begint te huilen, verschijnt de Tranenfee. Zij vangt zijn tranen op in een flesje.

In haar tas zitten nog meer flesjes, voor de andere dieren in het bos. Want als je huilt omdat je van binnen pijn hebt, komen er toverdruppels. En daar kan de Tranenfee iets heel bijzonders mee. Maar alvorens Snuiter dát ontdekt, heeft hij veel vriendjes een zachte schouder geboden om op uit te huilen. Want met een vriend in de buurt, luchten tranen op en is er daarna weer ruimte voor plezier! 

Een vertederend verhaal met herkenbare situaties en wijsheid op kindermaat. Met de schatkist vol spelletjes en knutselopdrachtjes van de Tranenfee, achter in het boek, hoeft niemand nog bang te zijn voor kinderverdriet en tranen. Voor je het weet wordt er weer gelachen.

Toverdruppels nodigt kleine kinderen uit om over verdriet en troost te spreken. Zo leren ze preventief omgaan met verlies en rouw en denken ze na over wat ze als troostrijk ervaren. Belangrijke vaardigheden om op te groeien tot gelukkige volwassenen.

‘We onderschatten kinderen. Ze kunnen de waarheid best aan. En als we ze erbij betrekken, zullen volwassenen merken dat ze zelfs troost vinden bij andere kinderen.’ - Manu Keirsepsycholoog

Tags: boek over verdriet