Praatprikkels voor kinderen

Praatprikkels voor kinderen

Merk:Uitgeverij Pica
Model:PPVK
Beschikbaarheid:Niet voorradig
  • 10,95€

  • Excl. BTW:9,05€

Praatprikkels voor kinderen

Doelgroep:po

Spelidee:Fabien van der Ham, de Filosofiejuf

Illustrator:Cindy van Schendel

Uitvoering:50 kaartjes

Formaat:8,7 x 5,7 cm

Aantal spelers:2 - 30 spelers

Leeftijd:vanaf 6 jaar

ISBN9789081971706


Het is leuk en belangrijk om met kinderen te praten. Dus stel je vragen als 'hoe was het op school vandaag?' of 'wat heb je dit weekend gedaan?'. Helaas blijken deze lang niet altijd prikkelend genoeg om tot een goed gesprek te komen. Een gesprek dat echt ergens over gaat, diepgang heeft, een filosofisch gesprek bijvoorbeeld.

Daarom zijn de Praatprikkels ontwikkeld. Praatprikkels zijn kaartjes met daarop een filosofische vraag en bieden een laagdrempelige manier om te filosoferen met kinderen. Je pakt ze er zo even bij in de kring of thuis aan tafel. Je trekt een kaartje en het gesprek kan beginnen.

Elke vraag kan meerdere filosofische thema's oproepen zoals waarheid, tijd, vriendschap, identiteit, gelijkheid, vrijheid en nog veel meer. Het maakt niet uit bij welk thema het gesprek uitkomt. Elk kaartje bevat een illustratie die de vraag ondersteunt en vaak ook al aan het denken zet.

Het enige wat de volwassene moet doen is de kinderen zo lang mogelijk stimuleren om verder te denken door hun antwoorden te bevragen, bijvoorbeeld met een van de vragen die op de achterkant van de kaartjes staan.