De Helpende Hand

De Helpende Hand

Merk:Uitgeverij Pica
Model:HHND
Beschikbaarheid:Op voorraad
  • 12,50€

  • Excl. BTW:11,79€

Beschikbare opties:

Helpende hand

 

Succesvolle aanpak uit Noorwegen!

Elk kind weet dat het handig is een pleister te plakken op een schaafwond, maar welk kind weet hoe hij kan omgaan met een lastige situatie waarin onprettige gevoelens de overhand hebben? De Helpende Hand is een methode voor kinderen en jongeren in de leeftijd van ongeveer 6 tot en met 18 jaar. Het is een hulpmiddel om alledaagse en veelvoorkomende lastige situaties beter te hanteren. Met behulp van een helpende hand krijg je overzicht over wat er aan de hand is en wat je kunt doen.

Er is een kinderboekje én jongerenboekje. Dit is het jongerenboekje. Na een introductie over alledaagse moeilijke situaties geven de boekjes uitleg over gevoelens en de verschillende gradaties daarvan. Vervolgens worden de begrippen ‘Rode gedachten’ en ‘Groene gedachten’ geïntroduceerd. Ten slotte wordt beschreven welke dingen je kunt doen om jezelf te helpen mét of zonder steun van mensen in je omgeving.

De Helpende Hand is een veelgebruikte methode uit Noorwegen, waar het ontwikkeld werd door psycholoog en wetenschapper Solfrid Raknes. De Nederlandse vertaling en bewerking zijn uitgevoerd door Karen Molenaar.

De Helpende Hand wordt in Noorwegen al tien jaar met goede resultaten gebruikt op scholen en in de jeugdgezondheidszorg. Het is een praktische, begrijpelijke en handzame methode. Een Helpende Hand kan voorkomen dat kleine zorgen grote zorgen worden!