Het 3 huisjesspel

Het 3 huisjesspel

Merk:Uitgeverij Pica
Model:3H
Beschikbaarheid:Op voorraad
  • 52,95€

  • Excl. BTW:43,76€

3 HUISJESSPEL

Uitvoering:Bordspel in doos

Leeftijd:4-10 jaar

Auteur(s):

Anne Kooijman

 

VOOR KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS

Als je ouders gescheiden zijn, kan het zijn dat je bij je vader woont of bij je moeder. Sommige kinderen wonen afwisselend in beide huizen. Met dit spel bouw je door het gooien met een dobbelsteen, 3 huisjes: een papahuis, een mamahuis en een kinderhuis. Ondertussen kun je als je wilt, vertellen over jouw nieuwe leven.

Hoe speel je het?

Alle onderdelen van de huisjes worden op tafel gelegd. De dobbelsteen bepaalt welk onderdeel er mag worden neergezet. Zo bouw je samen stap voor stap aan het kinderhuis, het papahuis en het mamahuis. Maar let op... op de dobbelsteen staat ook een mopper-smiley. Mopperen mag maar als er teveel wordt gemopperd kan er niet gebouwd worden aan een mooi huis. Als er dus drie keer een moppersmiley is gegooid moet het onderdeel wat als laatste is toegevoegd aan een van de huisjes weer worden afgebroken.

 

Al spelend kan het kind vertellen over zijn situatie. Veel kinderen hebben al spelend associaties met hun eigen werelden. Maar soms kan de begeleider hierin stimuleren. Waar bestaat jouw kinderhuis uit? Wordt er in het mamahuis weleens gemopperd? Wat is er anders in de verschillende huisjes? 

 

Uniek aan 3Huisjes is dat het voor het kind een volstrekt ongedwongen manier is om de echtscheiding te verwerken, herkennen en structureren. In het spel zitten geen sturende vragen maar wordt er gebouwd aan de realiteit en symboliek van het mamahuis, papahuis en kinderhuis. De begeleider volgt tijdens het spel wat het kind al dan niet wil inbrengen. 3Huisjes is een samenwerkingsspel. Dat betekent dat het spel niet is gericht op het winnen van een van de spelers. 

 

Inhoud:

- 1 papahuis

- 1 mamahuis

- 1 kinderhuis

- 1 dobbelsteen

- een informatieblad met adviezen voor alle volwassenen die betrokken zijn bij een echtscheiding;

ouders, grootouders, leerkrachten, thera peuten en andere ondersteunende volwassenen.

 

Tags: gescheiden ouders, 3 huisjesspel, 3huisjes