wiebelen en friemelen thuis

wiebelen en friemelen thuis

Merk:Uitgeverij Pica
Model:W&FT
Beschikbaarheid:Op voorraad
  • 25,95€

  • Excl. BTW:24,48€

 

WIEBELEN EN FRIEMELEN THUIS

Doelgroep:ouders/po

Uitvoering:paperback

Formaat:21 x 21 cm

Omvang:212 pagina's

ISBN9789492525109

Illustrator:Ruud Bijman

Auteur(s):

Monique Thoonsen en Carmen Lamp

Druk:3e druk

De auteurs van Wiebelen en friemelen in de klas hebben
nu ook een boek voor thuis geschreven!

 

Zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP) heeft heel veel invloed op ons leven, terwijl we ons er niet zo van bewust zijn. Toch veroorzaakt het bijvoorbeeld druk en overprikkeld gedrag, of juist teruggetrokken en/of sloom gedrag. Bij iedereen werkt ZiP op een andere manier: sommige mensen hebben meer, andere hebben juist minder prikkels nodig.

Het is dan ook helemaal niet gek als jouw kind aan tafel nog geen vijf minuten op zijn stoel blijft zitten. Je weet dat hij dit niet expres doet; hij kán gewoon niet stilzitten. Dat is geen onwil, maar een sterke behoefte: jouw kind zoekt naar extra prikkels, omdat hij onderprikkeld is. Misschien gaat jouw kind op een familiefeestje altijd zeuren en wil hij het liefst naar huis. Niet zo gezellig, maar wel begrijpelijk: hij is overprikkeld en probeert zichzelf te kalmeren.

In dit boek wordt op heldere wijze, met behulp van illustraties, testjes en alledaagse voorbeelden, uitgelegd hoe zintuiglijke prikkelverwerking verloopt. Niet alleen bij je kind, maar ook bij jou en andere gezinsleden. Je leert welk gedrag past bij onder- en overprikkeld zijn en hoe je snel, eenvoudig en met meer begrip op dit gedrag kunt reageren. Binnen je eigen gezin, maar ook bij familie, met vriendjes, op feestjes, tijdens wassen of aankleden en in situaties zoals boodschappen doen.


‘Wiebelen en friemelen thuis is een heel fijn boek. Het geeft uitleg en inzicht vanuit een andere invalshoek dan vanuit het spel. Het geeft uitleg en tips over prikkelverwerking. Naast de theorie is het een heel praktisch en toegankelijk boek. Tijdens het lezen en schrijven van deze recensie gaf het hier al leuke gesprekken. Welk type zijn wij en in welke types herkennen wij onze kinderen. Dit geeft begrip en rust. Daarnaast geeft het boek ook handvatten hoe om te gaan met bepaald gedrag. Fijn om te lezen dus en in te zetten voor opvoeders.' – Spelenderwijs Vakblad voor speltherapie 

‘Het is alsof Carmen en Monique een arm om mijn schouder hebben gelegd. Door dit boek voel ik mij serieus genomen als ouder. Ik herken mijn kind hierin en begrijp nu beter wat zij nodig heeft.’  - Een moeder 

Met dit boek wordt duidelijk hoe nuttig het is om ook thuis af en toe flink te wiebelen en friemelen!

 

Tags: boek prikkelverwerking, wiebelen en friemelen