Meer dan slim

Meer dan slim

Merk:Uitgeverij Pica
Model:MDS
Beschikbaarheid:Op voorraad
  • 25,95€

  • Excl. BTW:24,48€

Meer dan slim

Hoogbegaafde kinderen en jongeren hebben niet alleen een bovengemiddelde intelligentie; ze denken ook anders, ervaren de wereld anders én voelen anders. Vaak beleven ze indrukken en prikkels uit hun omgeving op een intense manier. Die intense beleving maakt dat deze kinderen sensitief zijn. Door deze sensitiviteit ondervinden hoogbegaafde kinderen en jongeren soms problemen op school. Bijvoorbeeld omdat ze heftig reageren, hun emoties niet de baas zijn of hun leervaardigheden niet voldoende ontwikkelen.

Meer dan slim beschrijft hoe je hen kunt begeleiden zodat hun talent helemaal tot zijn recht kan komen. Door kinderen te coachen op sociaal en emotioneel gebied en bij het ontwikkelen van hun leervaardigheden, versterken ze hun zelfvertrouwen en verbeteren ze hun zelfregulatie. De sensitiviteit is dan niet langer een last maar draagt bij aan de ontwikkeling van hun talent.

Het boek is zeer praktisch van opzet: naast de theoretische onderbouwing vind je een doelgericht stappenplan voor begeleidingsgesprekken, een hoofdstuk dat speciaal geschreven is voor het kind, tientallen werkvormen en een aantal handige bijlagen. Ook illustreert de auteur haar verhaal met vele casussen uit haar eigen praktijk.