Spel executieve functies - Levertermijn 7 dagen

Spel executieve functies - Levertermijn 7 dagen

Merk:Sensory Tools
Model:EFS
Beschikbaarheid:Voorradig
  • 52,95€

  • Excl. BTW:43,76€

De leveringstermijn van dit is 7 dagen.

Met het executieve functies spel verbeter je de ontwikkeling van executieve vaardigheden.

Even nadenken voordat je iets doet of zegt, je emoties onder controle kunnen hebben, je flexibel opstellen als iets anders gaat dan dat je verwachtte, zorgen dat je werk klaar krijgt, de juiste spullen op bepaalde momenten bij je hebben, doorzetten ook als iets tegenvalt... In al die situaties maak je gebruik van je executieve functies. Het ontwikkelen van deze functies brengt rust en regelmaat in je hoofd.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen al van jongs af aan, deels bewust, deze functies kunnen oefenen. Daarom hebben wij dit spel ontwikkeld. Spelenderwijs oefenen de leerlingen de 11 executieve functies om zo stapje voor stapje de executieve vaardigheden te verwerven. Denk er aan: de leerlingen oefenen bijna nooit één geïsoleerde executieve vaardigheid. Bij iedere opdracht of vraag staat er echter maar één centraal.

Het Executieve Functies SpelEen goede ontwikkeling van executieve vaardigheden heeft veel invloed op de schoolprestaties. Het is zelfs een betere voorspeller van schoolsucces dan intelligentie. Een goede reden om met de oefeningen en opdrachten aan de slag te gaan.

Het spel bestaat uit een spelbord, dobbelsteen, pionnen, 55 opdrachtkaarten en vijf pas-kaarten. Per executieve functie zijn er vijf opdrachten. De opdrachten zijn zo geformuleerd dat ze aanzetten tot actie en de verschillende executieve vaardigheden geoefend worden.

Het spelbord en de doos met opdrachtenkaarten worden niet in nog een andere doos verpakt. Daardoor kun je het spel makkelijk meenemen zonder dat het heel veel ruimte inneemt. Om alles toch netjes bij elkaar te houden wordt het spelbord en de doos met kaarten met een stevig elastiek geleverd.

Het spelbord kun je samen met onze Gesprekskaarten Executieve Functies gebruiken. Het spelbord is ook los in de webwinkel te bestellen.

Leerlingen in groep 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen in groepjes met de op de kaarten beschreven opdrachten aan de slag. Voor 1 op 1 begeleiding kan dit spel ook goed ingezet worden.

Tags: Executieve functies spel