Hulpwaaier TOS

Hulpwaaier TOS

Merk:Uitgeverij Pica
Model:HWT
Beschikbaarheid:2-3 dagen wachten
  • 15,95€

  • Excl. BTW:15,05€

De Hulpwaaier TOS is een naslagwerk voor professionals in zorg en onderwijs en voor gebruik thuis. In overzichtelijke secties wordt informatie gegeven over de kenmerken en signalen van TOS, de gevolgen ervan voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en over diagnostiek, behandeling en prognose. Ook worden tips en strategieën aangereikt voor het stimuleren van de taalontwikkeling en het vergemakkelijken van de communicatie, het leren en het sociaal functioneren.

Ongeveer 5 procent van de kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Kinderen met een TOS hebben een normale intelligentie, maar veel moeite met het uiten en begrijpen van taal. Kinderen die de taal niet goed beheersen kunnen informatie minder goed verwerken en onthouden en hebben daardoor moeite met leren. Ook kunnen ze vaak niet goed verwoorden wat ze voelen en denken en slecht begrijpen wat een ander bedoelt; hierdoor zijn ze sociaal-emotioneel kwetsbaar.

De Hulpwaaier TOS is een naslagwerk voor professionals in zorg en onderwijs en voor gebruik thuis. In overzichtelijke secties wordt informatie gegeven over de kenmerken en signalen van TOS, de gevolgen ervan voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en over diagnostiek, behandeling en prognose. Ook worden tips en strategieën aangereikt voor het stimuleren van de taalontwikkeling en het vergemakkelijken van de communicatie, het leren en het sociaal functioneren.

Jet Isarin ontwikkelde ook de mappen Spraaktaal Kids. Drie denk-, doe- en praatmappen voor kinderen van 4 tot 14 jaar met een taalontwikkelingsstoornis. Spraaktaal Kids is ook geschikt voor andere kinderen die taal moeilijk vinden! 

‘Zelf werk ik al meer dan 30 jaar binnen het cluster 2 onderwijs voor leerlingen met een TOS en ik vind deze hulpwaaier TOS nog steeds handig om in de buurt te hebben. Even iets opzoeken of even een tip gericht op woordenschat of verhaalopbouw duidelijk maken naar een leerkracht of ouder? het gaat eenvoudig en snel met deze waaier. Ik kan hem dan ook van harte aanbevelen.’ – Marita Teunisse, Digitaalspeciaal.nl

‘Voor de logopedist behoort veel informatie tot de basiskennis maar de waaier geeft een goed overzicht voor andere professionals die met kinderen met TOS werken en ook voor de mensen in hun omgeving. De vele tips die handig worden weergegeven voor verschillende leeftijdscategorieën zijn een bron van inspiratie!’ – Tijdschrift Logopedie

 


Tags: Hulpwaaier TOS