Weekplanner gezin

Weekplanner gezin

Merk:Gezinnig
Model:WPGZ
Beschikbaarheid:Op voorraad
  • 39,49€

  • Excl. BTW:32,64€

De Weekplanner gezin geeft kinderen overzicht. Welke dag is het vandaag? Op welke dagen is er gym en overblijf? Wanneer is het feestje of komt de oppas? Ook prettig voor kinderen met co-ouderschap en/of een samengesteld gezin. Op de planner kun je aangeven wanneer ze in welk huis zijn. Kies voor ieder kind een eigen kleur magneetjes. Heb je twee kinderen? Dan gebruik je de derde kleur voor de ouder(s) zoals ophalen van opvang/school en naar bed brengen.


Hoe werkt de Weekplanner gezin?

Elke dag bestaat uit drie vlakken. Die kun je gebruiken als dagdelen: ochtend, middag en avond, of je kiest voor ieder kind een eigen horizontale balk. De set bevat drie onbedrukte magneetvellen in drie verschillende kleuren. Je kiest voor ieder kind een eigen kleur. Vervolgens kies je van het stickervel de illustraties die je wilt gebruiken. Het stickervel bestaat uit transparante stickers die je op de magneetjes plakt. De illustraties op het stickervel staan symbool voor verschillende activiteiten. De betekenissen van de afbeeldingen staan in de legenda. Je kunt ook je eigen betekenis geven aan de plaatjes. Op blanco magneetjes kun je zelf iets tekenen.


De pluspunten van een weekplanner


Houvast en rust. Eén blik op de weekplanner maakt duidelijk welke dag het is en wat er te gebeuren staat. Dat vinden kinderen fijn.

Zelfstandigheid. Kinderen kunnen de week overzien. Wel of niet naar school, wanneer is de zwemles of het feestje? Het geeft besef van tijd en de eigen verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd.

Voorbereid. Ook bij minder leuke dingen, zoals de tandarts, werkt een weekplanner prettig. Als een kind voorbereid is op een spannende gebeurtenis is de activiteit op het moment zelf veelal minder moeilijk.

Plezier. Naast de educatieve functie is een weekplanner ook leuk.

Extra: met de ster-stickertjes kun je een eenvoudig beloningssysteem toepassen.

Inhoud envelopdoos


1 magnetisch planbord (afmeting: 30 x 40,5 cm)

3 x set met 80 magneetjes (doorsnede 1,7 cm)

3 x stickervellen met 180 illustraties

1 handleiding + legenda

Tags: Weekplanner gezin, weeplanner, planner, schema, weekschema